Representants de 18 comunitats del Raval han participat en un acte conjunt a la parròquia del Carme de celebració del Nadal. Volen demostrar que l’entesa entre confessions religioses és possible i animen a lluitar contra el desconeixement que causen la por i la inseguretat envers l’altre.
La celebració, organitzada pel Grup Interreligiós del Raval i la Fundació Tot Raval, ha consistit en una lectura de textos religiosos de les comunitats cristiana, islàmica, jueva i sikh vinculats amb la llum com a símbol de pau i fraternitat. Els assistents han escrit en uns cors de paper les seves oracions, opinions i sentiments sobre la pau, que han acabat formant un mural.
Segons Fàtima Ahmed, de l’Associació Intercultural Diàlegs de Dona, els 18 membres que conformen el grup interreligiós del Raval treballen els punts en comú de les diferents entitats des de la perspectiva del diàleg i la convivència. El grup treballa tot l’any i participa de les festivitats de les altres confessions.“Treballem el que ens uneix des del punt de vista cívic, lúdic i comunitari” apunta Ahmed. “Tots volem el millor per als nostres ciutadans, tots units podem demostrar des del Raval que el diàleg entre comunitats és possible”.