El divendres 3 d’octubre de 2014, de 19 a 22,30 h., l’Associació d’Estudiants i Graduats Universitaris Adventistes d’Espanya (AEGUAE), en col·laboració amb l’Ajuntament de Lleida, organitza un cicle de conferències al voltant del títol «Per què ? Diàlegs sobre allò transcendental»a la Sala Jaume Magre, c/Bisbe Torres, 2, Lleida. Aquesta trobada es produeix després de dues edicions que han comptat amb molt bona acollida (CCCB, Barcelona, 2012 i The Hub, Madrid, 2013). Aquesta tercera edició forma part dels actes de commemoració del 40è aniversari d’AEGUAE que, en la seva dilatada història s’ha caracteritzat per fomentar i propiciar el diàleg entre diferents col·lectius, sempre des del respecte.
Les conferències estaran a càrrec, de Samuel Gil Soldevilla (Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques. Graduant en Teologia. Màster en Noves Tendències i Processos d’Innovació en Comunicació. Director del projecte editorial i audiovisual «JO PENSAVA QUE … «- yopensabaque.com) i Isaac Llopis (Doctor en Física per la Universitat de Barcelona, professor a la UNED i de secundària, i estudiant de Ciències Religioses) que abordaran i plantejaran les preguntes “per què crec en Déu?» i«per què crec en la fe i en la ciència?» respectivament. Després de les seves ponències hi haurà un espai de debat en el qual podrà intervenir el públic. Finalment, tots els assistents podran gaudir d’un refrigeri cortesia de l’organització.
D’altra banda, el dissabte 4 d’octubre, de 18 h. a 19,30 h., AEGUAE proposa un panell de discussió sota el títol «Diàlegs sobre allò transcendental.» al Centre Cívic de l’Ereta, pl. Ereta S / N, Lleida. Els assistents podran plantejar les preguntes sobre les quals es desenvoluparà el diàleg.
Ambdues activitats són totalment gratuïtes.
 Concloent i en paraules de Sarai de la Fuente, «Per què?». És dialogar sobre el transcendental. Des de la innocent pregunta infantil fins l’erudita qüestió intel·lectual, tot ésser pensant anhela trobar respostes contrastades i argumentades als interrogants més transcendents de la humanitat. «Per què?» És aixecar-se de la còmoda butaca d’idees preconcebudes on sestegen els prejudicis i s’ apoltronan els silencis intolerants, per seure a la taula confortable del diàleg, on l’equilibri del debat permet fluir idees que enriqueixen intel·lecte, ment i esperit, personals i col·lectius.
 Perquè l’acostament és vital. Perquè el col· loqui és creixement. Perquè el respecte és imprescindible. Perquè l’intercanvi d’idees és progrés. Perquè la societat demana un espai obert, culte, lliure, on dialoguin espontàniament convençuts ateus i creients declarats, vencent el desconeixement, rebuig i ignorància d’un món aliè al transcendent però agonitzant per transcendir.